Navigáció
Keresés


Hirdetés

Fotókabin bérlés
Esküvőre, rendezvényre, céges, karácsonyi, szilveszteri buliba.
fotokabin.hu

Esküvői helyszín kereső
Találd meg álmaid esküvői helyszínét, pár kattintással.
azeskuvo.hu

Poppy köntös
Nézd meg mit viselnek a legmenőbb csajok otthon.
poppywebshop.hu

Műanyag és fa nyílászárók
Nálunk megtalálja az Önnek megfelelő ajtót, ablakot. Tekintse meg weboldalunkat.
nyilaszarocenter.hu

Felugró ablak
Mentse meg honlapjáról távozó látogatóit a PoccaBee kilépési szándék figyelő overlay popuppal.
poccabee.hu

Űrlapkészítő
Készítsen űrlapot, szavazást. Ingyen! Az űrlapkészítő programmal.
urlapkeszito.hu

Esküvő katalógus
Az összes esküvői szolgáltató egy helyen: helyszínek, fotósok, videósok, ceremóniamesterek stb. Minden ami esküvő!
azeskuvo.hu

Irodaház és irodatakarítás
Irodaház és irodatakarítás, konditerem takarítás, takarítás Budapesten és vonzáskörzetében
oxygenclean.hu

Nunchakuiskola

www.nunchaku-nunchakuiskola.hu

Hírek, legutóbbi módosítások

Zenés bemutatkozás

Hatályos jogszabályok

Biztonsági szabályok

Fórum (Facebook)

Szerzői jogok és egyéni felelősségvállalás

gitarzene.naoweb.hu kép

Köszönetnyilvánítás

Ez a honlap nem jöhetett volna létre, ha nincs Kovács László (Szőke mester), akinek iskolájában a kungfu, tágabb értelemben a harc alapjait megismerhettem. Az Általa tanítottak csak évekkel később értek be, de akkor már olyan elemi erővel, amely végül az élethez való hozzáállásomat is megváltoztatta.

Másodsorban szeretném megköszönni Shihan Bábel Csabaszigorú, harcos útmutatásait, amelyek mögött azonban rendkívül mély, megértő emberség rejtőzik.

Szerzői záradék

A www.nunchaku-nunchakuiskola.hu letöltése ingyenes, de a szerző kizárólag személyes, tehát a nyilvánosságot minden formában kizáró használatra engedélyezi. Az összes olyan cselekedet, amely a szerzői jogokkal van összefüggésben, úgymint másolás, sokszorosítás, oktatás, stb., kizárólag a szerző tudtával és írásos beleegyezésével történhet. Ez vonatkozik az Nunchakuiskolában felhasznált bármely képre, ábrára, szövegre.

A szerző a www.nunchaku-nunchakuiskola.hu más formátumba (tehát nem HTML-formátumba) való konvertálását nem engedélyezi.

A Nunchakuiskolában fellelhető egyéb, nem saját anyagok felhasználhatósága (képek, vett idézetek, stb.) -a szerző legjobb tudása szerint-, ingyenes. Ha ez mégis sértené bármely személy vagy közület szerzői jogait, kéretik azt azonnal az info@nunchaku-nunchakuiskola.hu címre jelezni.

A www.nunchaku-nunchakuiskola.hu -annak összes módosításával együtt-, szerzői jogi szempontból levédett

alkotás.

Előszó

1. mottó:

Sic vis pacem, para bellum.

2. mottó:

A leghatékonyabb önvédelmi eszköz: a nunchaku.

A híres római mondás fordítása: "Ha békét akarsz, készülj a háborúra."

Természetesen a mondás -amint ezt híres mondások esetében megszokhattuk-, többféleképpen értelmezhető, ezt sokan meg is teszik. Számomra a jelentéstartalom főként harcművészeti szempontból fontos. Én azt a bölcsességet vélem felfedezni benne, miszerint alapjában véve folyamatosan felkészültnek kell lennünk a harchoz ahhoz, hogy elkerüljük a konfliktusokat, mert ez a hozzáállás tiszteletet és bizonyos fokú félelmet is ébreszt az ellenfélben. Kissé továbblépve a mondás tartalmi keretein, lényegében nem kívánhat senki sem jobban békét, mint aki a harcra készül.

No, erről aztán vég nélkül el lehetne vitázni (akár meg is tehetjük a Nunchakuiskola fórumában), az azonban bizonyos, hogy szerintem ez a hozzáállás a harcművészetek végső lényege.

A 2. mottó nem jelent többet, mint amit állít: a nunchaku az egyik leghatékonyabb hagyományos önvédelmi eszköz. Persze adott keretek között lőfegyver ellen nem sokat ér, de hatékonyságban messze megelőzi a tomfát, a viperát, a rövid botot és a kést. A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy a leggyakoribb utcai támadó eszközzel, a késsel való célzott támadást például nem úszhatjuk meg kizárólag puszta kezes technikákat alkalmazva sérülés nélkül. Eme tényre hivatkozva természetesen nem biztatom fel a Tisztelt Olvasót a nunchaku önvédelmi viselésére, mert szeretett hazánk állampolgárbarát jogszabályai ezt sajnos nem teszik lehetővé; ezt a korlátozást itt és most jegyezzük is meg, hogy később ne legyen bajunk belőle. (Helyette csakis a bűnözőknek lehet fegyverük, nekik viszont bármilyen.)

Ezen honlap elsődleges célkitűzése egy teljes, logikus és rendszerezett alapokon álló nunchaku-módszertan kidolgozása, amiből alapértelmezésben száműzünk minden felesleges mozdulatot, rossz értelmezést és egyéb technikai hókuszpókuszt, hogy egy letisztult és hatékony alaptudás birtokába kerüljünk. Ennek legfőbb eleme a nunchakuval történő folyamatos harci gyakorlás lesz, mert egyedül a harc edzi meg a harcos elméjét és testét, nem pedig a formagyakorlatozásés egyéb más időrabló tevékenység.

Másodlagosan minél alaposabban meg kell ismernünk a nunchakuban rejlő további lehetőségeket; itt már foglalkozhatunk akrobatikus elemekkel is (ez a freestyle, másnéven artisztikus nunchaku), sőt a cél ebben az esetben a minél akrobatikusabb elem minél gyorsabb és látványos kivitelezése.

Ez a honlap a Weblapot.net honlapkészítővel lett létrehozva.
Partnereink:
ihonlap.hu honlapépítő Űrlapkészítő
1stWebMagazine - webdesign magazine
Esküvői helyszín kereső