Hiszem és vallom, hogy az Eucharisztiában Isten igéje és a Szentlélek ereje által, a pap szolgálata révén, valóságosan jelen van a feltámadt, élő Jézus Krisztus. Őt imádjuk, aki ebben a szentségben nekünk adta önmagát. Hiszem, hogy minden szentmise áldozat, amelyben jelenvalóvá válik Krisztus egyszeri, tökéletes és megismételhetetlen keresztáldozata. Hiszem, hogy az Oltáriszentség mindkét színe alatt, az átlényegített kenyérben és a borban a teljes Krisztus van jelen. Hiszem, hogy az Eucharisztiában jelenlévő Jézus Krisztus az örök Isten Fia, valóságos Isten és valóságos ember, aki elválaszthatatlan egységben él az Atyával és a Szentlélekkel. Hiszem, hogy az Eucharisztia, a szeretet szentsége, keresztény életünk forrása és csúcspontja.
Örökimádás

Szeptember 7-én, vasárnap az esti 6 órás szentmise keretében lesz a váci Szent Anna Piarista temlomban.

Azok számára, akik részt vesznek legalább heti egy órában, előtte két nappal, elsőpénteken, általános eligazítás ugyanitt, amelyen ismertetésre kerülnek az örökimádás szabályai, megkapják a püspök levelét, az összekötő személyek (szervezők), és azok elérhetőségét, akik ugyanabban az órában végzik a szentségimádást, más napokon.

Vasárnapra mindenkit várunk szeretettel. Péntekre azokat, akik az örökimádásra jelentkeztek.

http://engesztelok.hu/aktualis/859-az-orokimadas-unnepelyes-elinditasa

Az ESTV tudósítása a váci örökimádási kápolnáról


Azok számára, akik a szentségimádás szervezésében is részt szeretnének venni (összesen 29 szervezőre van szükség) a Piarista Templomban 14-én, hétfőn 18.30-kor megbeszélés lesz. De erre más érdeklődőket is szeretettel várunk.

Az atya rendjéről, lelkiségéről, és az általuk elindított örökimádásokról a következő honapokon olvashatunk, és nézhetünk videokat.

http://www.mostholyeucharist.org/

www.adorazioneucaristicaperpetua.it

www.adoperp.com

http://adoracionperpetua.info
Dr. Veres András győri megyéspüspök szentelte fel szombaton a soproni Aquinói Szent Tamás Örökimádás Kápolnát Sopronban.

És a kenyér lett igévé,
kenyérré az Ige-test
és a bor Krisztus vérévé:
magyarázni ne keresd!
Hit dolga és igaz szívé,
hogy erősen tartsa ezt.

Azért kell e nagy szentséget
leborulva áldani
és a régi Szövetséget
uj ritussal váltani:
pótolják a rest érzéket
a merész hit szárnyai!

(Aquinói Szent Tamás himnusza az Oltáriszentségről – részlet)
Az idők jeleit figyelve elérkezettnek látjuk az időt, és szükségesnek, hogy templomunkhoz kapcsolódóan elindítsuk az Oltáriszentség állandó imádását.

Mély meggyőződéssel hisszük, hogy napjaink felmerülő összes kérdésére egyedül Jézus Krisztus tud biztos választ adni; az eszmék zűrzavarában biztos utat mutatni; hite hagyott világunkban egyedül ő tud újra hitet ajándékozni; eltévedt embertársainkat visszavezetni Istenhez.

Ahhoz, hogy gyógyító-, üdvözítő tevékenységét kifejthesse bennünk, hitet kér tőlünk, s hogy ezzel a hittel bízzuk rá életünket, minden dolgunkat először Vele beszéljük meg.

Erre ad alkalmat az Oltáriszentségben áldott jelenlétével és közöttünk létével. Ezért fontos számunkra, hogy életünk részévé tegyük az Oltáriszentség látogatását, imádását a szentmiseáldozat idején kívül, a heti 168 órából 1 órát Vele töltve.

Az állandó Szentségimádás éjjel-nappal ezt akarja megvalósítani.

Legyünk nagylelkűek az Oltáriszentségben köztünk élő Jézushoz. Ajándékozzunk Neki hetente egy órát, és Ő megújítja életünket, növelve hitünket, erősítve reményünket, visszavezetve minket az „első szeretethez”.

A heti időpont meghatározása segít bennünket a rendszerességben, mi pedig ezzel tudjuk segíteni az állandó szentségimádás fenntartását; biztosítva, hogy az Oltáriszentség ne maradjon egyedül, őrizetlenül.

A késő esti – éjszakai – és hajnali óráknak külön értéke van. Ezekben az órákban az ember fogékonyabb az isteni kinyilatkoztatásra. Akik ezekben az órákban tudnak virrasztani egy órát, azokat külön szent örömben részesíti az Úr.

Az állandó szentségimádás fenntartása által mindnyájunk életére áradjon áldás és kegyelem, hadd lehessünk mi magunk is áldássá.

  1. október 26-án, csütörtökön este 18.00 órakor Dr. Márfi Gyula érsek úr szentmisét mutat be, majd ünnepélyesen kihelyezi az Oltáriszentséget imádásra az Örökimádó kápolnában.

Erre az alkalomra is szeretettel várjuk a Híveket!

ÁLLANDÓ SZENTSÉGIMÁDÁS reggel 6 órától este 23 óráig

Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom Veszprém

(a főbejárattól jobbra)

Regisztráció: a templomban kihelyezett íveken, vagy

Telefonon: 88-328-408, vagy

Honlapunkon: www.magyaroknagyasszonyaplebania.huKözel van, téged vár, nézz be hozzá! – így szól a budapest-pasaréti Páduai Szent Antal-egyházközség adventi mottója. Ennek az előkészületnek részeként Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek kezdi meg a folyamatos szentségimádást a templom Szent Ferenc-kápolnájában december 11-én.

Az elmúlt időszakban a pasaréti hívek már megkezdték a heti egy alkalommal tartott egésznapos szentségimádást, mostantól viszont arra is lehetőség nyílik, hogy hétfőtől szombatig, 7.30 és 18 óra között bárki időzhessen a kihelyezett Oltáriszentség előtt az Assisi Szent Ferenc-kápolnában. Az imahely a templom előteréből közelíthető meg.

A folyamatos szentségimádás kezdő időpontja december 11., hétfő, amikor Erdő Péter bíboros, prímás 6.30-kor rorate misét celebrál a pasaréti ferences templomban (1026 Budapest, Pasaréti út 137.), majd a szentségimádási kápolnában ünnepélyesen kihelyezi az Eucharisztiát.

A főváros budai részén ez az első, folyamatos szentségimádást biztosító kápolna. Fűtött tere, újonnan kialakított bútorzata lehetőséget biztosít a hosszabb, elmélyült imádságra.

Az imádkozni érkezőket arra kérik a ferences atyák, hogy egyéni imaszándékaik mellett mindig fohászkodjanak szerzetesi hivatásokért és a ferences növendékekért, akik a pasaréti kolostor lakói.

Aki tud vállalni hetente vagy havonta egy-egy óra imaalkalmat, jelentkezhet a pasaret-pleb@ofm.hu email-címen vagy a 06/1/200-2112, 06/20/823-24-22-es telefonszámokon, ezzel segítve az Úr Jézus előtt való állandó jelenlét biztosítását.

Forrás és fotó: Budapest-Pasaréti Páduai Szent Antal-egyházközség

Magyar Kurír
2018. január 1-jével beindul a “kegyelmi erőmű” a Belvárosi templomban! CSATLAKOZZATOK! S szerveződik Gazdagréten a Szent Angyalok plébániatemplomban!

Kedves Testvérek!

Nagy örömünkre Budapesten is beindul a kegyelmi erőmű: a 0-24 órás szentségimádás.
Az erőművet azonban el kell látni tüzelőanyaggal, és fűtő is kell. Azaz, akkor lesz Budapest és Magyarország, valamint nemzetünk megújulásának forrása, ha örökimádás zajlik a kitett Oltáriszentség előtt. Arra hívlak, hogy csatlakozz, adj egy órát hetente az Úrnak. Cserébe sokkal többet fog adni.

Miért is csatlakozzak a szentségimádókhoz?

1. Mert csak akkor lehet kitéve az Oltáriszentség, ha van, aki előtte imádkozik.
2. Régi közös vágyunk, hogy legyen egy templom, ahova bármikor be lehet térni imádkozni.
3. Mert az egy óra alatt evangelizálok is: annak köszönhetően jöhet más is Jézushoz, hogy én ott vagyok.
4. Mert Jézus kérdésére szeretnék “De!”-vel válaszolni: “Még egy órát sem tudtok virrasztani velem?”
5. Mert nekem is fontos Jézus kérése: engedjétek hozzám jönni…
6. Mert szeretem a jó befektetéseket, és a világ Királyával együtt lenni a legmegtérülőbb befektetés: egy óráért egy örökkévalóság…

Miért pont a Belvárosi templomba menjek?
1. Bárhova mehetek, de itt a szolgálatomnak is köszönhetően tudják fenntartani a 0-24 órás szentségimádás lehetőségét.
2. Fűtött, hangszigetelt és jól megközelíthető helyen tölthetek egy órát Jézussal.
3. A templomra és rám is őrző-védő Kft vigyáz, tehát nem kell félnem, nyugodtan imádkozhatok.
4. Mert itt feltétlen számítanak rám.

Mit kell tennem?
1. Regisztrálnom mihamarabb, hogy a szentségimádás szervezői is nyugodt lélekkel tölthessék a karácsonyt.
Itt tudok regisztrálni: http://orokimadas.belvarosiplebania.hu/adoralas/regisztracio
vagy
telefonon a napszak felelősöknél
00:00 – 06:00 órai időszakért felelős:
Balogh Endre +36-20-432-2186
06:00 – 12:00 órai időszakért felelős:
Bitter Lajos +36-20-432-2213
12:00 – 18:00 órai időszakért felelős:
Dr. Osztie Éva +36-20-432-2193
18:00 – 24:00 órai időszakért felelős:
Szepesi Ferenc +36-20-432-2196
vagy

személyesen a plébánia hivatalában
(1056 Budapest, Március 15. tér 2. fsz.)
hétfőn: 08:00 – 10:00 és pénteken: 08:00 – 10:00

2. A regisztráció után kiválasztani azt az időpontot, amit szeretnék (lehetőleg pirossal jelölt időpontot)
3. Ha többet szeretnék megtudni a szentségimádás itteni menetéről, akkor december 20-án elmenni a tájékoztatóra.
4. Elmenni a vállalt időpontban Jézushoz.
5. Ezt az üzenetet továbbküldeni mindazoknak, akiknek szintén fontos a szentségimádás, az ima, az engesztelés, népünk lelki megújulása.
6. Ha személyesen nem tudok bekapcsolódni, de anyagilag szívesen támogatom a templom nyitva tartását, akkor adományomat a honlapon található számlaszámra küldhetem.

Akkor találkozzunk Jézusnál!
Szeretettel:
Fábry KornélKedves Testvérek!


Természetesen a hívek a saját plébániájukra menjenek szentségimádásra a plébánia által biztosított órákban. Erre mindenkit buzdítunk is! Az örökimádás kápolnák arra kitűnőek, hogy mindenki találhat magának megfelelő időpontot. Most már arra való kifogással, hogy " sajnos nekem nem jó ez az időpont" senki nem térhet ki a szentségimádás elől.

Jó érzés tudni, hogy van egy hely - ahogy a Jóisten is ilyen - ahová bármikor be lehet térni.

Feltornyosultak a problémák? Összevesztél a család valamelyik tagjával? Magányos vagy? Nem tudsz aludni ? Nem tudod a választ valamire? Nem tudsz dönteni? Irány az örökimádás kápolna!

Irány Jézus! Ő tudja! Ő megvígasztal! Ő lecsillapítja a vihart benned! Ő elveszi magányodat !

Nem egy szerzetes közösségben , ha az elöljáró látja, hogy feszültség van két testvér között , elküldi őket EGYÜTT szentségimádni! És megtapasztalják, hogy Isten végtelen szeretetében - ami az Oltáriszentségből árad feléjük - minden tüske, feszültség eltörpül, jelentéktelenné válik. Sok házaspár megtapasztalta ezt már az Oltárszentség előtt.

Teréz anyához jöttek néha a nővérek panaszkodni, hogy nagyon sok a teendő, feltornyosultak a munkák. A válasza az volt : Igen? Akkor még egy órát üljetek le az Oltáriszentség elé! És valahogy minden kisimult, megoldódott.

Sorozatfüggő vagy? Internet, Facebook függő vagy? Legyél Oltáriszentségfüggő! Ó édes drog!

Drága idős , nyugdíjas testvérek! Ti vagytok az egyház kincsei! Fel tudjátok időtöket, fájdalmaitokat ajánlani az Úrnak a lelkek megmentésére! Ne otthon üljetek magányosan, hanem gyertek az Úr elé, és járjatok közben a családotokért , papjaitokért az egész környezetetek megszentelődéséért! Ha azt hinnétek, hogy már semmi hasznotokat nem veszi senki, hát ez tévedés! Tudtok engesztelni, könyörögni az Úr előtt másokért. És megtapasztaljátok a csodák tömegét!

Miért olyan nehéz csendben maradni az Úr előtt? Mert a csendben - szívünk legmélyén - megszólal Jézus, és akkor meg kellene térnünk, változtatnunk kéne az életmódunkon. és ezt nem akarjuk. Jézus tükröt tart a csendben elénk. Két út van - vagy megtérünk, vagy összetörjük a tükröt . Elnyomjuk mindenfajta tevékenységgel ezt a szelíd, halk hangot. Csak ne kelljen megváltozni vagy változtatni bármin. Mert az fájdalommal, sokszor veszteséggel jár. ( Például egy rossz kapcsolatot, szokást abbahagyni, ) De az igazi TARTÓS öröm pedig ezután jön. És szenvedünk tovább, pedig tudjuk, hogy nem jó, de megszoktuk.

Menj Jézushoz! Mondd el neki! Mondd el, hogy nem vagy boldog, de képtelen vagy változtatni a helyzeteden, életeden, mert gyenge vagy!

Az ALÁZAT mindig meghatja Jézust. A gőggel nem tud mit kezdeni.

Miért feszítették keresztre Jézust? Mert tükröt tartott eléjük. A szívük mélyén tudták, hogy igaza van! De nem akartak megváltozni. Ezért összetörték a tükröt - keresztre feszítették.

Ha bevallod Neki , hogy képtelen vagy megváltozni, pedig nagyon szeretnél - Ő jön és segít! az Ő szívét adja! az Ő szeretetét adja! Hol, hogyan? Az adorációban, az Oltáriszentség előtt!

Nem tudsz aludni, mert jár az agyad? Irány az Örökimádó kápolna!

Miért van ennyi sorozat a Tv-ben? Már mindenből sorozatot csinálnak. Mert a gonosz el akarja vonni a figyelmedet a lényegről. Azt akarja, hogy ne legyen időd a lényegre! Hogy se kedved, se időd ne legyen arra, hogy csendben leülj az Úr elé. Oda akar tapasztani a TV elé, a számítógép elé, a Facebook elé….stb

Összevesztél a házastársaddal , a gyerekeddel, a testvéreddel? Ne a kocsmába, a barátnődhöz, anyukádhoz szaladj, hanem szaladj az Úr elé! Éjjel-nappal ( 0-24 óráig) vár Ő az örökimádás kápolnában, hogy kiöntsd a szívedet annak, aki a legjobban ismer és szeret.

Számomra már csak a tudat is megnyugtató, hogy van egy ilyen hely, ahová bármikor betérhetek – nyitott kapukra találok.

Medgyesi Zsuzsanna

Örömmel jelzem, hogy sok felajánlás érkezett a Szent Angyalok Plébániatemplom szervezte örökimádásra. Így 2018. április 8-án, vasárnap, az Isteni irgalmasság vasárnapján megkezdődhet a Szent Pio-kápolnában az Oltáriszentség folyamatos imádása. A 10 órai szentmise után lesz kihelyezve az Eucharisztia imádási helyére. A porta szolgálatnál továbbra is találunk jelentkezési lapokat, amelyeken jelezhetjük örökimádó szándékunkat, felajánlásainkat. Kérik, hogy azok is iratkozzanak fel, akik nem tudnak rendszeresen vállalni órákat.

Szentségimádás a Szeretetláng -kápolnában

Kedves testvérem!

Először is engedd meg, hogy tegező formában szólítsalak meg, még ha nem is ismerjük egymást, hiszen Krisztusban mindnyájan testvérek vagyunk, s ezt tudva már az őskeresztények is ily módon szóltak egymáshoz.

A hosszú nyári szünet után ismét folytatjuk kéthetenkénti Szentségimádásunkat a Szeretetláng-kápolnában (1065 Bp., Székely Bertalan u. 25.). A legközelebbi időpont: szeptember 26., 18 óra (előtte fél órával énekpróba és felkészülés).

Ezúttal nem Szöllősi Ildikó küldi számotokra a meghívót, mert ő már az ausztriai Vorauban van, ahol megkezdte szerzetesi életét. Ezért bizonyos tekintetben átvettem a “szerepét”, ám ez a meghívás nem tőlem jön, hanem a Szűzanyától, akinek Szeretetlángját a szívedbe fogadtad, s magától Jézus Krisztustól.

Az Úr Veled is szeretne találkozni, Hozzád is szeretne szólni a csendben! Vár Téged, hogy átadd Neki a gondjaidat, hogy letedd Elé a nehézségeidet, testi-lelki betegségeidet, sebeidet! Vár Téged, hogy letedd elé a bűneidet is! Ő tud segíteni, tudja a megoldást; Ő megnyugvást ad és megszabadít a bűnöktől! Erőt ad, hogy leküzdhesd a hétköznapok gyengeségeit! Csak jöjj, jöjj el Hozzá!

S ha eljöttél, ne csak kérj Tőle, hanem imádd, dicsérd is Őt. Mondj köszönetet Neki minden jóért – s ha igazán el akarod fogadni isteni akaratát, mondj köszönetet azért is, amit próbatételként élsz meg ezekben a napokban.

Szeretném, ha ezeken a Szentségimádásokon egyre többen lennénk, s egyre többen imádkoznánk azért, hogy tudjunk szentté lenni – másokat pedig engesztelésünkkel és közbenjárásunkkal szentté tenni! Hiszem, hogyha rendszeresen meghozod az utazással és az idő-ráfordítással járó áldozatot, akkor az Úr Jézus százszorosan viszonozza azt és elhalmoz a kegyelmeivel! Ezek nem üres szavak – ez a legigazabb valóság, csak olyan kevesen élünk vele! Miért? Talán azért mert nem merjük magunkat teljesen rábízni az Úrra, s nem merjük teljesen átadni neki az életünket… Vagy nem hiszünk abban, hogy Ő valóban segíthet… Vagy egyszerűen csak kényelemszeretők vagyunk, és kifogásokat keresünk, hogy „nincs időnk”, „nem tudjuk megoldani”, „túl fáradtak vagyunk”….

Jézus azonban vár! A szívem legmélyéből kérlek: halld meg és fogadd el az Ő meghívását!

A mi Urunk Jézus áldását és kegyelmét,

s a Szent Szűz közbenjáró segítségét kérem életedre és szeretteid életére:

Kindelmann Győző

Keresés


Belépés

https://adoracio-vacon.click2stream.com/

„Vigyázz magadra és a tanításra! Légy állhatatos ezekben, mert ha ezt teszed, üdvözíted magadat is, meg azokat is, akik hallgatnak téged.” (Tim. 4, 16)

Hirdetés

Fotókabin bérlés
Esküvőre, rendezvényre, céges, karácsonyi, szilveszteri buliba.
fotokabin.hu

Esküvői helyszín kereső
Találd meg álmaid esküvői helyszínét, pár kattintással.
azeskuvo.hu

Poppy köntös
Nézd meg mit viselnek a legmenőbb csajok otthon.
poppywebshop.hu

Műanyag és fa nyílászárók
Nálunk megtalálja az Önnek megfelelő ajtót, ablakot. Tekintse meg weboldalunkat.
nyilaszarocenter.hu

Felugró ablak
Mentse meg honlapjáról távozó látogatóit a PoccaBee kilépési szándék figyelő overlay popuppal.
poccabee.hu

Űrlapkészítő
Készítsen űrlapot, szavazást. Ingyen! Az űrlapkészítő programmal.
urlapkeszito.hu

Esküvő katalógus
Az összes esküvői szolgáltató egy helyen: helyszínek, fotósok, videósok, ceremóniamesterek stb. Minden ami esküvő!
azeskuvo.hu

Irodaház és irodatakarítás
Irodaház és irodatakarítás, konditerem takarítás, takarítás Budapesten és vonzáskörzetében
oxygenclean.hu

Ez a honlap a Weblapot.net honlapkészítővel lett létrehozva.
Partnereink:
ihonlap.hu honlapépítő Űrlapkészítő
1stWebMagazine - webdesign magazine
Esküvői helyszín kereső